BLEPHEX

Home / BLEPHEX

De BlephEx is een behandeling voor blepharitis, waarbij de randen van de oogleden intensief worden gepoetst d.m.v. een snel draaiend borsteltje.

Oorzaken
Blepharitis is een chronische ontsteking van de oogleden die wordt veroorzaakt door een overmatige groei van normale bacteriën die leven langs de ooglid rand. Blepharitis is vaak de voorloper voor ernstige ooglidziekten, zoals meiboomklier dysfunctie en droge ogen. Het kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd of geslacht, maar komt over het algemeen vaker voor als een persoon ouder is. Als deze bacteriegroei toeneemt vormt er een slijmlaagje langs de wimpers. Bacteriële toxinen worden vervolgens gevangen en beginnen het ooglid binnen te dringen en veroorzaken zwelling, waardoor zij een negatief effect op de traanproductie veroorzaken. Doordat de traanproductie afneemt, blijven de bacteriën zich ontwikkelen, waardoor zich een vicieuze cirkel vormt. (zie folder blepharitis)

Symptomen
De klachten kunnen bestaan uit jeuk, irritatie, een ‘zandkorrel’ gevoel, branderigheid, vermoeide, tranende of droge ogen, milde lichtschuwheid, leesklachten, afscheiding, rode ogen, zwaar gevoel in de oogleden, excessief knipperen of wisselend zicht. Ook kan men last hebben van korstjes en/of schilfers op de oogleden en het kan ook zijn dat de oogleden ‘s morgens aan elkaar blijven plakken.

Behandeling
De behandeling wordt uitgevoerd door een hiervoor opgeleide oogheelkundig assistent in een normale behandelkamer. Voor de behandeling krijgt u druppels om het oogoppervlak te verdoven. Door middel van een snel draaiend borsteltje  worden de randen van de oogleden gepoetst. Hierbij worden schilfers en bacteriën verwijderd en wordt de ooglidrand gepolijst. De behandeling duurt ongeveer 6 – 8 minuten. 

Welke resultaten kunt u verwachten van de behandeling?
Alle BlephEx behandelingen hebben als doel de ontsteking in de ooglidranden te verminderen en daarmee de symptomen te verminderen. Blepharitis is een chronische aandoening en zal daarom nooit helemaal verdwijnen. U zult in geringe mate hinder blijven ondervinden van de bepharitis. In de meeste gevallen moet de BlephEx behandeling na 4 tot 6 maanden herhaald worden, voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

Instructies voor thuis voorafgaand aan de behandeling
Graag geen oog make-up dragen.

Instructies voor begeleiding, opvang en vervoer
Na een BlephEx®behandeling mag u zelf auto rijden. Mogelijk voelen uw oogleden geprikkeld en vindt u het prettig om u te laten rijden.

Instructies voor thuis na de behandeling
Na de behandeling zijn er geen beperkingen. Ons advies is om de ooglidhygiene te continueren. Kunsttranen en zalf mogen gewoon gebruikt worden na de behandeling.

Financiële aspecten
De kosten voor een BlephEx behandeling worden niet vergoed. Deze kosten bedragen €121,-.