Droge ogen specialist

Dr. L. Van den Bergh

Dr. L. Van den Bergh is de stichter van het OOG-EN REFRACTIEF CENTRUM SCHILDE.

Hij studeerde geneeskunde aan de U.I.Antwerpen en specialiseerde oftalmologie waarvoor hij in 1993 erkend werd.

Hij begon een oogheelkundige privé-praktijk te Schilde in 1993.
Hij was gedurende 5 jaar staflid in de dienst oogziekten van het AZ Middelheim.
In 1994 werd hij diensthoofd-coördinator van de dienst oogziekten van het AZ St. Jozef te Malle.

In 1999 richt hij het OOGCENTRUM SCHILDE op waarvan hij tot op heden de bezieler is.
Het OOGCENTRUM SCHILDE verhuisde in januari 2017 en werd OOG-EN REFRACTIEF CENTRUM SCHILDE. Momenteel werken 7 oogartsen en 6 medewerkers in het Oogcentrum te Schilde.

Dr. L. Van den Bergh legde zich de twee laatste decennia vooral toe op chirurgie van het voorste oogsegment (vnl. Cataractchirurgie) alsook Refractieve Chirurgie.

De laatste jaren groeide zijn interesse in de DROGE OGEN problematiek, het DRY EYE SYNDROOM (DES).
In 2016 richt hij het eerste onafhankelijk DROOG OOGCENTRUM in België op.

Passie-Technologie-Vertrouwen

WHEN PASSION MEETS WORK, WORK BECOMES A HOBBY

Onze interesse in de Droge Oogproblematiek evolueerde in no time van een bijzondere uitdaging naar een ware passie.

Hoe meer we ons verdiepen in de diagnostiek en therapie van het de DROGE OGEN, hoe meer we geboeid worden door de mogelijkheden die de technologische evolutie ons biedt in de behandeling van het DRY EYE SYNDROOM (DES).

 

DRY EYES GOES HIGH TECH

In geen enkele oftalmologische subdiscipline heeft de technologische evolutie recent zo’n sprong voorwaarts gemaakt als op het domein van diagnostiek en therapie van het DES.

Gesofisticeerde apparatuur gekoppeld aan het recent ontwikkelde ANTARES DRY EYE REPORT laat zowel de oogarts als de patiënt toe zijn droge oogproblematiek te observeren doch vooral de resultaten van zijn behandeling ojectief te evalueren.

Vaak kunnen in één tot twee  behandelingssessies patiënten met Meibomian Gland Dysfunction (70% van de DES-patiënten) definitief geholpen worden dankzij de nieuwe OPE (OPTIMAL POWER ENERGY / LLLT (LOW LEVEL LASERLIGHT THERAPIE) -techniek.

 

HAVE CONFIDENCE IN YOUR DRY EYE SPECIALIST

Het DROOG OOGCENTRUM werd opgericht door Dr. L. Van den Bergh, founder en owner van het OOG-EN REFRACTIEF CENRUM SCHILDE.

Dr. L. Van den Bergh subspecialiseerde zich verder in de diagnostiek en behandeling van het DES en richtte als eerste een private DROGE OOGCENTRUM op in België.

Het DEC beschikt over de meest geavanceerde apparatuur in de diagnose en behandeling van patiënten die lijden aan het DRY EYE SYNDROOM.